Karl Sevelda, a Raiffeisen vezérigazgatója egy hétvégi bukaresti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy tárgyalásokat folytatnak az ukrán leánybank, az Aval értékesítéséről, és amikor eljön az ideje, döntenek erről. Hétfőn azonban a bank közölte: egyértelműsíteni szeretnék az álláspontjukat.

Eszerint nincs rögzített tervük, de a bank több partnerrel is tárgyalásokat kezdett, hogy értékelni tudják az ajánlatokat és alapot teremtsenek azon döntésnek, milyen áron adhatnák el a Raiffeisen Bank Avalt. Az Ukrajnával kapcsolatos pontosítás helyett azonban inkább a Szlovéniával és Magyarországgal kapcsolatos véleményeltolódás tűnik érdekesnek.

"Ukrajna mellett az olyan piacok, mint Magyarország és Szlovénia, jelenleg különleges felülvizsgálat alatt állnak, és az ezekről a piacokról való kivonulás nem zárható ki" - fogalmaz a közlemény a Reuters beszámolója szerint.

A hétvégi beszámolókban még az szerepelt, hogy Sevelda úgy fogalmazott: Szlovéniában és Magyarországon csak a jelenlét csökkentéséről van szó, teljes kivonulásról nem. "Magyarországon ott akarunk maradni, nem szabad elfelejteni, hogy már 1987-ben megjelentünk ott. (...) Benne van a szívünk-lelkünk. Magyarország szomszédos ország, tehát előkelőbb helyen szerepel" - idézte a vezérigazgatót a Bloomberg.