Mégis lesznek liftek a 3-as metróban?

Elképzelhető, hogy mégis lesznek liftek az M3-as metróvonal állomásain. A Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. ugyanis most újra megjelentette az Európai Unió hivatalos lapjában, a TED-ben a Kőbánya-Kispest és a Népliget állomás közötti vonalszakasz állomásainak felújítására vonatkozó tendert, amelynek egyebek között ez is a része - írta a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. december 30. péntek, 07:47
Fotó: Napi.hu

Az új felhívás szerint a Kőbánya-Kispest, Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út, Népliget állomásokon rekonstrukciós munkákat végeznek majd. A győztesre építészeti, szerkezetépítési és szigetelésjavítási munkák várnak, emellett neki kell beépítenie a mozgólépcsőket és a lifteket, felújítania az épületgépészeti és különleges gépészeti berendezéseket, kicserélnie az áramellátási rendszerek, valamint az állomások erőátviteli és világítási berendezéseit.

Az minden bizonnyal a pályázati dokumentációból derül majd ki, hogy az egyes állomásokon pontosan milyen munkát kell elvégezni, illetve hogy mely megállókban kell liftet beépíteni. A föld alatti rekonstrukciók mellett felszíni közmű-kiváltási és -építési munkák is várnak a majdani nyertesre.

A szerződés időtartam 16 hónap. Az ajánlatok vagy részvételi kérelmek benyújtásának határideje 2017. február 16 - írta a lap.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK