Mégis nyilvánosságra hozhatják a magánszemélyek neveit az MNB-alapítványok

Az MNB-alapítványok arra kérték az általuk támogatott magánszemélyeket, hogy nyilatkozatban döntsenek arról, hozzájárulnak-e személyes adataik nyilvánosságra hozásához.
Index.hu, 2016. május 4. szerda, 13:09

Az Index birtokába jutott dokumentumban az áll: erre azért van szükség, mert "a közérdekű adatigénylés körében hozzánk számos pályázati adatra vonatkozó közérdekű adatigénylés érkezett" (sic!).

Az alapítványok az iratban megerősítik, hogy álláspontjuk szerint csak az érintettek beleegyezésével lehet kiadni a személyes adatokat, és ezért azt kérik az támogatottaktól, hogy 15 napon belül jelezzék, hozzájárulnak-e nevük közzétételéhez.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott hat alapítvány - a más célokra elköltött tízmilliárdok mellett - több mint kétszáz millió forintot fizetett ki összesen 386 tételben magánszemélyeknek támogatási és megbízási szerződések címén.

Korábban Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke állásfoglalásban jelezte: az alapítványoknak ki kellene adniuk a támogatott magánszemélyek adatait. Az alapítványok viszont azzal érveltek, hogy a Kúria korábbi döntése, amely elrendelte a szerződéseik kiadását, nem kötelezi erre őket -olvasható az Indexen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.05.04 17:39

Miért? Miért kell ezt?
A titok az titok és kész.
Mi közünk nekünk ehhez?
Kell az a sok név?
Úgyis elfelejtjük.Az a fontos, hogy ez a Világ Legjobb Nemzeti Bankja a Legjobb Elnökkel és a Legjobb Vezetéssel, amely végre Nemzeti Ereklyévé emelte ezt a bankot.
A sok suttyó büdös bolsi meg irigykedhet - ideértve a sok bunkó multikultikomcsikapitalistaháttérhatalmiizét is -, mert nekik meg nagy kaki jut!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

cila001, 2016.05.04 13:47

Mocskos aljas,tolvaj banda G.orbánnal,és G.matolcsival az élen!!!
A legsúlyosabb börtön büntetést érdemlik a többi csókos seggnyalóval együtt!!
A többségi fideSS-kdnp-cööfff-rööfff szavazókat nem lehet kárhoztatni,mert Őket is félre vezeti ez a hatalmon lévő maffia elit!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html