Mégis összekapcsolják a HÉV-et a 2-es metróval

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a következő négy évben 5 milliárd forintot szán az M2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötésének, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakításának az előkészítésére.
Németh Géza, 2016. július 26. kedd, 09:54
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás részletezi a feladatokat. Így a metró-HÉV összeköttetésre készült tanulmánytervet - annak felülvizsgálata után - ki kell egészíteni a rákoskeresztúri szárnyvonal részletes megvalósíthatósági tanulmányával. El kell készíteni az engedélyezési terveket, azokat a hatóságokkal engedélyeztetni kell, majd a kivitelezési dokumentáció elkészítése zárja a tervezést. További feladat a majdani járművek elvi előzetes típusengedélyének a megszerzése.

Ajánlatot az tehet, aki az elmúlt hat évből rendelkezik - egyebek mellett - legalább egy 600 millió forintos vasúti tervezési, egy 100 millió forintos környezetrendezési és egy legalább 4 kilométer hosszú közúttervezési referenciával.

Az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 24. Az értékelésnél 25-25 súlyszámmal szerepel a vállalt késedelmi kötbér és a tervek szakmai minősége, míg az ár 50 súlyszámot kap.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK