Megjelent a velodrom nyílt tervpályázata

A KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. 20 millió forintot szán a volt gázgyár területén megépítendő kerékpáros versenypálya (velodrom) tervpályázatának a díjazására - a tervpályázati kiírás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Németh Géza, 2017. április 3. hétfő, 22:20
Fotó: Napi.hu

A díj legnagyobb összege 8 millió, míg a terv megvételi árának legkisebb összege 1 millió forint. A pályázat díjazottjai vesznek majd részt a végleges terv elkészítésére kiírandó közbeszerzésen.

Az ajánlatkérő KKBK azzal indokolja a létesítmény megépítését, hogy jelenleg Magyarország nem rendelkezik a nemzetközi sportszövetségi előírásoknak megfelelő pályakerékpáros versenypályával. A Millenáris Velodrom állapota elavult, műszakilag nem alkalmas versenyrendezésre és a pályaméretek sem egyeznek már a nemzetközi elvárásokkal.

További érv, hogy pályakerékpáros világversenyeket az utóbbi évtizedekben kizárólag fedett velodromokban, csarnokokban rendeznek. Ezek lebonyolításához Budapesten egy új, használatában több funkciót is ellátni képes zárt velodrom megépítése szükséges, az aktuális nemzetközi sportszövetségi előírásoknak megfelelően.

A pályázatok beadási határideje május 30., 23 óra 59 perc.

HOZZÁSZÓLÁSOK