Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. és az Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium június végén írta alá a projekt támogatási szerződését. A projekt részleteiről bővebben itt olvashat.

Az akkori tájékoztatás szerint a várhatóan 2010 decemberében befejeződő beruházás során közel 3500 négyzetméter alapterületen gyógyszertechnológiai labor és kísérleti üzem épül, ahol 70 ember dolgozik majd, és 20 új kutatónak is lesz munkahely - számolt be az MTI-Eco.

Az aláírás alkalmával az Egis vezérigazgatója, Gál Péterné azt mondta újságíróknak: az új kutatóbázistól a fejlesztési kapacitások bővülését, a párhuzamosan futó fejlesztések felgyorsítását és a legújabb innovatív technológiák befogadásának lehetőségét várja, továbbá azt, hogy mintegy 15 százalékkal - fél évvel - lerövidülhet az új termékek kifejlesztésének ideje.

A vezérigazgató-asszony beszélt arról is, hogy a fejlesztés megvalósításával olyan új, technológia-intenzív kapacitás jön létre, amely 50 százalékkal tudja megnövelni az évente piacra kerülő saját fejlesztésű generikus készítmények számát. Ezekből eddig évente két-három terméket fejlesztett az Egis.