Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta: a csaknem 1,3 milliárd forintos törzstőke-emelés első részletét, 650 millió forintot pénteken utalta át az önkormányzat saját forrásából a kft.-nek. Hozzátette: hamarosan megkezdik a beszállítókkal az egyeztetést a szállítói kötelezettségek rendezéséről.

Az önkormányzat Perlaki Csabát nevezte ki a tulajdonosi jogok gyakorlására az eddigi ügyvezetés mellé, ezentúl csak az ő aláírásával vállalhat a kft. kötelezettségeket.
A pápai képviselők arról is döntöttek, hogy 120 millió forint tagi kölcsönt adnak a Pápai Hús Kft.-nek - mondta a polgármester.

A Pápai Hús 1913 Kft.-ben tulajdonos cégek, a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. március 6-án fogadták el az üzletrészek átruházására tett önkormányzati ajánlatot, így a város 88,4 százalékos tulajdonosa lett a cégnek, a fennmaradó rész a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt.-nél maradt.

A tulajdonosok akkor úgy döntöttek, hogy a Pápai Hús Kft. törzstőkéjét csaknem 1,3 milliárd forinttal emelik, addig a cég törzstőkéje 590 millió forint volt.
Áldozó Tamás elmondta, hogy a második részlet utalásának egy éven belül kell megtörténnie.