Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mucsi Zoltán a sztrájkbizottság elnöke elmondta, hogy a sztrájk rendben elkezdődött, sztrájktörésről és fegyelmezetlenségről nincs információjuk. A munkabeszüntetés miatt a meleghengermű teljesen leállt.

Hangsúlyozta: számításaik szerint éves szinten 500-600 millió forint különbség van a szakszervezetek követelése és a cégvezetés ajánlata között, miközben a vállalat egynapi árbevétele 800 millió forint körül van. Vagyis a munkabeszüntetés miatti egynapi bevételkiesésből kifizethető lenne a menedzsment eddigi utolsó ajánlatán felüli béremelés is - tette hozzá.

Jelezte, hogy a rendőrségen bejelentették jövő hétfőre tervezett megmozdulásukat, amellyel az ukrán alapanyag vasúton történő beszállítását kívánják megakadályozni. Ezen kívül jövő szerdán a budapesti orosz nagykövetség elé is demonstrációt szerveznek, amelyen előreláthatólag 400-500 ember vesz majd részt.

A határozatlan idejű általános sztrájkot kedden jelentette be az ISD Dunaferr Zrt. két reprezentatív szakszervezete, miután előbb a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, majd a Dunaferr Ifjúsági Szervezet is elutasította a munkáltató múlt pénteki bérfejlesztési ajánlatát.