Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Michael Nixon, a Nesté Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a tájékoztatás szerint az avatóünnepségen hangsúlyozta: 15 év alatt összesen 35 milliárd forint beruházást hajtottak végre a Vas megyei Bükön, ahol az elmúlt három évben megduplázták a foglalkoztatottak számát. Az újabb beruházással most 165 szakembernek biztosítottak munkahelyet, a létszám így 780 főre emelkedett.

Szavai szerint a büki gyár kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nestlé európai működésében, az elmúlt évek beruházásaival pedig a cég erősítette Magyarország iránti elkötelezettségét.

Andrew Ethell, a Nestlé Purina PetCare gyárigazgatója elmondta: a tavalyi 13 milliárd forintos bővítés nyomán az év elejére felszerelt négy új gyártósor a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházása.

Az áprilisban beinduló termeléssel megduplázza alutasakos gyártását a büki komplexum, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak, és a bővítés ellenére nem növeli gőz- illetve vízkibocsátását. A hazai eladások mellett 25 országba - a többi között Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Oroszországba és Ukrajnába - exportál állateledelt a vállalat.

A Nestlé összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesített Magyarországon 1991 óta, helyi gyárai regionális központokká váltak.

A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyáraknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A Nestlé Hungária Kft. külső beszállítóinak több mint 80 százaléka magyar vállalkozás.