Megkönnyebbültek a bankok és a kkv-k is

Megkönnyebbültek a nagyberuházást tervező cégek, hogy az MNB a növekedési hitelprogramot (nhp) egy évvel meghosszabbította - véli Hodina Péter a K&H Bank Zrt. vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.
Napi.hu, 2014. október 31. péntek, 09:55

A hitelprogram második szakaszában kiemelt szerepet kapnak az új beruházásokra fordítandó hitelek, ezek azonban több hónapos tervezést és projekt-előkészítést igényelnek. Az nhp meghosszabbítását követően sok, nagyobb beruházást igénylő ügyfelünk megkönnyebbült, hogy maradt még ideje igénybe venni a kedvezményes hitellehetőséget.

Jelenleg is változatlanul nagy érdeklődést tapasztalunk a vállalkozások részéről a hitelprogram iránt, így a 2015 év végéig kiterjesztett program továbbra is jó lehetőséget nyújt a cégeknek, hogy a kedvezményes forrásból finanszírozzák működésüket, fejlesztéseiket - - mondta Hodina.

A K&H az nhp2 keretében augusztus végéig mindegy 69 milliárd forint hitelre kötött szerződést a hazai vállalkozásokkal, ami mintegy 1250 ügyletet és több mint 800 céget jelent. Így piaci részesedésünk az nhp második szakaszában a legutolsó MNB adatokat alapul véve 20 százalék körüli - tette hozzá a szakember.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.10.31 12:03

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html