Megkötötte első fontos megállapodását az FHB egy takarékkal

Az FHB Jelzálogbank megkötötte első megállapodását a szövetkezeti hitelintézeti szektor egyik legnagyobb szereplőjével, a közelmúltban tíz takarékszövetkezet egyesülésével létrejött, a Közép-Dunántúl meghatározó szövetkezeti hitelintézetével, a B3 Takarék Szövetkezettel - olvasható a társaság közleményében.
Napi.hu, 2015. október 15. csütörtök, 19:17
Fotó: Napi.hu

Az FHB Jelzálogbank és leányvállalata, az FHB Kereskedelmi Bank 2015 szeptemberének végén csatlakozott a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációjához.

A belépéssel vált könnyen elérhetővé a szövetkezeti hitelintézetek számára a közvetlen, csoporton belüli, jelzáloglevéllel történő refinanszírozás lehetősége. Erre az MNB által szorgalmazott és előírt Jelzáloghitelfinanszírozás Megfelelési Mutatónak történő megfelelés érdekében kerítettek sort.

Az FHB Jelzálogbank által létrehozott technikai és szervezeti feltételek mellett további refinanszírozási partnerek bevonása is kivitelezhető. Az új és megújított kapcsolatok a refinanszírozási partnerekkel - elsősorban, de nem kizárólagosan a szövetkezeti hitelintézetekkel - növelik az FHB Jelzálogbank üzleti lehetőségeit, bővülhet finanszírozási bázisa - írta a Portfolio.

HOZZÁSZÓLÁSOK