Meglepetést hozott a Tesco-sztrájk - beindult a mozgás

Úgy tűnik, más munkáltatók is megijedtek, így már el is indultak a béremelkedések a múlt heti (Tesco) sztrájk hatására - mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke a Magyar Nemzetnek.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 16. szombat, 08:29
Fotó: Napi.hu

A lap szombati számában Sáling József megjegyezte, úgy tűnik, nemcsak a bérek nőhetnek, hanem a dolgozói létszám is. Szerinte ugyanakkor félő, hogy épp a multiláncok lesznek képesek embereket átcsábítani máshonnan, például a kisebb boltokból - olvasható az MTI lapszemléjében.

Sáling József elmondta, elindult a bérmozgás, úgy tudják, több bolthálózatnál is azt tervezik, hogy 5-10 ezer forinttal emelnek. Közölte, az Auchannál a legforróbb a helyzet, ott két héten belül indul a bértárgyalás.

"Bejelentkeztek a diszkontok, a Lidi- és Aldi-dolgozók is megkerestek. Hiába jók a fizetések, kis létszámban dolgoznak. Az emberek túlterheltek, mindenkinek több munkakört kell betöltenie. Lépnie kell a Sparnak is, 12 ezer alkalmazottal ő második legnagyobb munkáltató a Tesco után az ágazatban" - mondta az elnök, aki szerint folyamatosak az egyeztetések a munkáltatókkal és az alkalmazottakkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.09.16 18:06

a versenykeptelen magyar boltok epp most dolnek be. lazar a voros csillagot hajkurassza, mikozben nincs munkaero magyarorszagon...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html