Meglepő cégfelvásárlás a magyar piacon

A tavaly 8 milliárd forintos árbevételt elért Naszálytej Zrt.-t megvásárolta a 3 milliárdos forgalmú Jásztej Zrt.
Szakonyi Péter, 2013. február 20. szerda, 06:03
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Gazdát cserélt a Fittej, Zöldfarm, Magic Milk, Alve, Dunatej, Puszta, JollyIce és Toffini márkákról ismert Naszálytej Zrt. A három magyar magánszemély tulajdonában levő patinás tejipari céget a jóval kisebb Jásztej Zrt. vásárolta fel. A váci központú Naszálytejet 1991-ben privatizálták, majd 1998-ban tulajdonosváltás következett be, de a cég továbbra is 100 százalékos magyar tulajdonban maradt. A középvállalkozások közé sorolható cég árbevétele 8 milliárd forint volt, míg a vevő Jásztej éves forgalma 3 milliárd forint körül alakult 2012-ben.

Az egyesült cég így már a piacvezető vállalkozások közé kerül − de mindkettő továbbra is megtartja márkáit és nevét is. A Jásztej alapanyagainak mintegy 90 százalékát a tulajdonos termelők biztosítják, 10 százalékát pedig kistermelőktől és családi gazdaságoktól vásárolják fel. A Naszálytej 200, míg a Jásztej 180 főt alkalmaz. A most létrejött cégcsoport a hagyományos terméke mellett nagy fantáziát lát a prémium gyártmányokban − így elsősorban a laktózmentes és bio tejtermékekben. Ez utóbbi portfólióban a Naszálytej már eddig is jó pozíciókat foglalt el a magyar kereskedelmi láncok kínálatában.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homer11, 2013.02.20 08:31

@Zodiakus: ez annyit tesz, hogy valamikor a közeljövőben, pár éven belül csődöt fog jelenteni... ismerős sztori, a Jásztej tulajok így kapták meg a nagy pénzt, amit amúgy senki nem fizetett volna nekik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2013.02.20 08:14

No,álljunk meg egy szóra.Van két cég.
Az egyik 8Mrd forintot termel,200 fővel,a másik csak 3Mrd-ot 180 fővel.
És a kishal felvásárolja a nagyobbat.
Ez meg hogy lehet???
Tud valaki pontosan erről a cégekről valós adatokat,infót???
Politikai nyomás lehet a háttérben?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html