Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

November 15-től visszavonásig nem szerződéses ügyfeleink naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel - olvasható a Magyar Posta honlapján.

Eszerint november 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. Az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel.

Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek - olvasható az oldalon. A közleményre a Zoom.hu figyelt fel.

Holott a Magyar Posta október 24-én még azt közölte, hogy a "Magyar Posta, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra".

Az akkori bejelentés szerint a Posta erre a kiemelt időszakra megnövelt logisztikai kapacitással, létszámbővítéssel, szükség esetén rendkívüli kézbesítési napok bevezetésével, 12 nagyvárosban ünnepi csomagponti kézbesítéssel, a 10 legnagyobb forgalmú csomagautomatánál rekeszbővítéssel készül. A cégnek 3000 fix csomagátvételi pontja és 50 csomagautomatája van.

Ráadásul október elején a cég szóvivője figyelmeztette az online vásárlókat, hogy aki külföldről, elsősorban kínai webáruházakból akar karácsonyi ajándékot rendelni, tegye meg minél előbb. E küldemények rendszerint nem csomagként, hanem levélként érkeznek. A közönséges levél kézbesítési ideje külföldről 20-50, kiemelt időszakokban, és ilyen a karácsony előtti, 30-60 nap.

Számolnak tehát azzal, hogy a dolgozóhiány és a működési nehézségek miatt az idei csúcsszezonban is megeshetnek a tavalyihoz hasonló fennakadások.

Címlapkép forrása: Magyar Posta