Meglepően sok pénz van a magyarok pénztárcájában - itt a felmérés

A magyarok a külföldi utazáskor a készpénzt részesítik előnyben, köztük olyanok is, akik itthon szívesebben fizetnek bankkártyával - derül ki a CIB Bank felméréséből.
Napi.hu, 2015. június 25. csütörtök, 14:28
Fotó: Napi.hu

Az eredmények alapján a rövidebb üdüléseknél leginkább belföldi az úti cél, toronymagasan vezet a Balaton és környéke (68 százalék), a második Észak-Magyarország (38 százalék). Akik hosszabb szabadsággal is terveznek, fele részben utaznak külföldre is: Horvátország a legnépszerűbb, nem sokkal marad el Görögország, a dobogó harmadik helyén pedig Ausztria és Olaszország osztozik.

A kirándulásra a válaszadók 86 százalék visz magával bankkártyát, míg a strandra 45 százalék. Legjellemzőbb a bankkártyával történő fizetés a mozikban és színházban. Vendéglátóhelyen a megkérdezettek több mint fele szokott esetenként bankkártyával fizetni, míg negyedük jellemzően azzal fizet.

Belföldön átlagosan háromezer forint alatt hajlamosabbak a válaszadók készpénzzel fizetni. A megkérdezettek fele készpénzt és bankkártyát is egyenlő arányban használ, 28 százalék áll inkább a készpénz és 22 százalék inkább a bankkártya oldalán. A készpénzben hívők szerint ez a kényelmesebb, miközben a bankkártyát használók ugyanezt állítják a saját fizetőeszközükről.

Az eredmények alapján külföldön jellemzőbb a készpénz használata: a megkérdezettek 41 százaléka elsősorban ezzel fizet. A fő szempont számukra a biztonságtudat, nyaraláskor ugyanis a kutatás eredményei szerint megnyugtatja a válaszadókat, ha több készpénz lapul a zsebükben. Amíg a hétköznapokban átlagosan valamivel több, mint 12 ezer forint van a pénztárcánkban, addig a hétvégén ez 30 ezerre emelkedik, külföldön viszont már 80 ezer forintra nő - derül ki a CIB Bank felméréséből.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.06.25 16:19

Csak még több legyen és minél több magyar árút vegyenek rajta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html