Meglepően változik a tojás ára

Olcsóbb lett húsvét előtt a tojás karácsonyhoz képest: akkor mérettől és a termelési módtól függően 42–60 forintot is elkértek darabjáért, de nem volt ritka a 60 forint fölötti ár sem, most a legdrágább sem kerül többe 50 forintnál - írta a Népszava kedden.
K. Kiss Gergely, 2018. március 27. kedd, 07:55
Fotó: Napi.hu

A tojáspiacon két csúcsszezon van, a karácsonyi és a húsvéti, ilyenkor fogy a legtöbb az éves 223 darab tojásból, amit személyenként megeszünk. A lap hozzáteszi, hogy az utóbbi adattal az uniós mezőny első felében vagyunk - idézi szemléjében az MTI.

A négy kapható tojásméretből a magyar háziasszonyok a közepeset (M) részesítik előnyben, a legtöbb receptben is ez szerepel. A Népszava felhívja a figyelmet, hogy tojásvásárlásnál érdemes a kilogrammos árat figyelembe venni, aki pedig hazai terméket akar vásárolni, keresse a tojásokon a HU jelzést.

A piacokon a kistermelőknek ugyan nem kell jelölniük a tojást, de ki kell írniuk, hogy ki és hol termelte.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

babmami, 2018.03.27 08:57

Mindegy, hogy mennyi adót tartalmaz a termék, minden ugyanannyiba kerül mint korábban, tehát a kereskedők nyerészkednek az élelmiszereken is, a hús sem lett olcsóbb, vagyis csak annyival lett olcsóbb, aminek az árán csak 1 zsemlét vehetünk. Hazai szokás, ha indokolt ha nem, minden év első hónapjában mindent, szolgáltatás, energiát, élelmiszer árát emeli ha nem. Valaha lesz olyan vezetés a parlamentben aki az emberek érdekeit is képviseli, intézi nemcsak a saját zsebüket tömik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html