Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lidl Magyarország július elsejétől 15 százalékkal megemeli a vállalat minden fizikai dolgozójának bérét, így a márciusi 5 százalékos emeléssel együtt 20 százalékkal emelkedik idén a vállalat több mint 4000 munkavállalójának 90 százalékát kitevő, az értékesítésben és a logisztikai központokban dolgozó alkalmazottak bére - jelentette be tegnap a kereskedelmi lánc. A Lidl ezzel csatlakozik a kiskereskedelmi bérek emeléshez, korábban ilyen döntés hozott többek között a Spar, a Auchan vagy épp a Tesco.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Lidl tegnapi bejelentésre - példátlan módon - reagált a Kormány.hu olvasható közlemény szerint " A közszféra béremelési programjai mellett a versenyszférában is folytatódnak a béremelések. A kormány üdvözli a Lidl Magyarország döntését, hogy a márciusi 5 százalékos béremelése után júliustól további 15 százalékkal növeli dolgozóinak fizetését. A versenyszférában való béremelések is hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, és ahhoz is, hogy a magyar dolgozók előreléphessenek.

Az ország növekedési pályára állt, 26 éve nem dolgoztak ennyien mint ma, a 2010 óta a felére csökkent a munkanélküliség, és ebben nagy szerepe van a gazdasági növekedésnek, a hazai vállalkozások növekedésének, foglalkoztatási programoknak. Nemcsak többen dolgoznak, de jelentősen csökkentek a munkát terhelő adók, tartós a bérek növekedése, nő a bruttó átlagkereset és a fizetések vásárlóereje is.

A 2017-es költségvetés az adócsökkentés és a otthonteremtés költségvetése lesz, mely révén mindenki léphet egyet előre. Jövőre folytatódnak a kormányzati béremelési programok a közszférában, tovább bővül a családi adórendszer, tovább csökkennek az adók, marad Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadó kulcsa és továbbra is alacsony marad az infláció." - írta a kormány.hu.