Meglódult a K&H Bank nyeresége

A K&H céltartalékok nélküli működési eredménye 21 százalékkal, 23,2 milliárd forintra nőtt az első félévben. Marko Voljè, a bank vezérigazgatója szerint a kiemelkedő, 66,1 százalékos növekedést mutató 11,8 milliárdos adózott eredményhez a rendkívül alacsony bázisadatra is szükség volt.
Nagy László Nándor, 2007. szeptember 11. kedd, 15:50
Fotó:

A K&H lakossági ügyfeleinek száma meghaladta a 780 ezret, míg a kis- és középvállalkozók közül 78 ezren bankolnak a K&H-nál.

A lakossági üzletágban már közel 1000 milliárd forintnyi megtakarítást kezel a bank, ám a növekedés csak a 66 százalékkal megugró állománnyal bíró befektetési alapoknak köszönhető: a banki betétekben az egy évvel korábbinál 22,7 százalékkal kevesebb, 496 milliárd forint pihent június végén.

A bank a lakossági hitelek terén tavaly betöltött 10 százalékos részesedésének 9,3 százalékra történt csökkenését Gombás Attila pénzügyi vezető a magas devizahitel-kitettségnek tudta be: tavaly lényegesen magasabb volt az euró árfolyama a fordulónapon.

A bank gazdálkodásában egyre komolyabb bevételtermelőnek lépnek elő a tranzakciós bevételek, miközben a költségkontroll továbbra is kemény marad - ennek köszönhető, hogy a bank 11,6 százalékos működési eredménynövekedésétől jelentősen elmarad a költségnövekedés 6,3 százalékos tempója.

HOZZÁSZÓLÁSOK