Megnevezte új médiavezetőit Simicska Lajos (frissített)

A Hír TV új elnöke Simicska Lajos lesz. Ma egyszerre távozott a Magyar Nemzet, az MNO.hu, a Hír TV és a Lánchíd Rádió eddigi vezetősége. A Magyar Nemzet lemondott főszerkesztője, Liszkay Gábor médiumokban meglévő tulajdonrészét ma ki is vásárolta Simicska.
Napi.hu, 2015. február 6. péntek, 16:30
Fotó: Napi.hu

Az Átlátszónak nyilatkozott, s megnevezte médiacégeinek új vezetőit Simicska Lajos milliárdos vállalkozó. A Magyar Nemzet, az MNO.hu, a HírTV, és a Lánchíd Rádió vezetői ma közös közleményben jelentették be, hogy lelkiismereti okokra hivatkozva lemondanak, illetve felmondanak a médiacégeknél, döntésükről előzetesen nem értesítették a fő-, illetve résztulajdonos Simicska Lajost. A nagyvállalkozó azt közölte az Átlátszóval, hogy ő maga lesz a HírTV-t működtető társaság elnöke, a Magyar Nemzet főszerkesztője D.Horváth Gábor, az ügyvezető igazgatója - Simicska más cégeiben is vezető posztot betöltő - Tóth Marianna.

Simicska Lajos nyilatkozata szerint holnap is lesz lap és tévé, "minden működni fog".

A Lánchíd Rádiónál is megvan az új ember
A Lánchíd Rádió ügyvezetője és főszerkesztője Schlecht Csaba lett - közölte este az MTI-vel a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

Az Átlátszó kérdésére, hogy folytatni fogják a kormánykritikus hangvételt a médiumok, Simicska Lajos igennel felelt. "Természetesen egy független média az mindig az aktuális dolgokkal foglalkozik, bár az Orbán-kormánynak vannak olyan törekvései, hogy gyakorlatilag föl akarják számolni a független médiát, de természetesen ennek a média, a mi médiánk ellen fog állni...". "Igen, mert komolyan veszi a demokráciát, én komolyan veszem a demokráciát, és komolyan veszem a média szerepét a világban, és ehhez ragaszkodom, és ehhez mint tulajdonos ragaszkodni fogok, és hogyha a menedzsment, mint akinek úgy látszik lelkiismereti problémái voltak ebben a kérdésben, mert ők ezt nem így gondolták, én ragaszkodom hozzá, hogy olyan menedzsmentek legyenek és olyan főszerkesztők legyenek, akik ezt komolyan veszik. Igen, független lesz a média...".

Kik a tulajdonosok?

A jobboldali kötődésű Magyar Nemzet napilap és az online MNO.hu kiadója a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. A 2009 és 2013 között évente hárommilliárd forint körüli, illetve azt meghaladó nettó árbevételt elért és tartósan nyereségesen működő - például 2013-ban a 712 millió forint adózott eredményből 335 millió forint osztalékot fizető - cég tulajdonosa a most felállt főszerkesztő Liszkay Gábor és a Simicska-érdekeltség Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt. (ennek vezérigazgatója az a Tóth Marianna, akit ma Simicska megnevezett a lap új ügyvezetőjének).

A HírTV Zrt. tulajdonosai jelenleg nem látszanak a nyilvános cégadatokban, az kiderül, hogy 2013 júniusáig a Pro-Aurum Zrt. többségi érdekeltségében volt, valamint Liszkay Gábor birtokolt még benne részvényeket. A masszívan nyereséges tévés műsorszolgáltató 2012-ben 9,3 milliárd forint, 2013-ban 7,7 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A tulajdonosoknak 2012-ben 400 millió, 2013-ban pedig 534 millió forint osztalékot fizettek ki az üzleti évek végén - olvasható ki a Céginfo.hu adataiból.

A Lánchíd Rádió Kft.-ben a Magyar Nemzet éléről most távozó Liszkay Gábor a többségi tulajdonos, míg a kisebbségi az Infocenter.hu Média Zrt., amelyet Simicska Lajos üzlettársa (például agrár és hirdetési cégekben) Nyerges Zsolt birtokol. A rádiós cég 2012-ben 484 milliós, 2013-ban 445 milliós nettó árbevételt ért el, az éveket 21 milliós adózott eredménnyel, illetve 31 milliós veszteséggel zárta.

Simicska "sok-sok millió forintért" kivásárolta Liszkayt
A mai napon megvásároltam Liszkay Gábor minden tulajdonrészét a médiumokban - nyilatkozta Simicska Lajos a nol.hu-nak. A vételárra vonatkozó kérdésre a nagyvállalkozó azt mondta, hogy sok-sok millió forintért. Az üzletember a Magyar Narancsnak 100 millió forint körüli kivásárlásról beszét. A Céginfo.hu adatai szerint a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-ben és a Lánchíd Rádió Kft.-ben is többségi része volt eddig Liszkay Gábornak, a napilap ma távozó főszerkesztőjének.

Széles médiabefolyás

Az Infocenter.hu Média Zrt. a többségi tulajdonosa - a Simicska-érdekeltség Mahir Magyar Hirdető Zrt. mellett - a szintén jobboldali értékeket valló Heti Válasz kiadójának, a Heti Válasz Kiadó Kft.-nek.

Az egyetlen országos kereskedelmi rádiócsatornát, a Class FM-et működtető Advenio Zrt. szintén az üzlettárs Nyerges Zsolt érdekeltsége.

A Mahir Zrt. és leányvállalatai (Mahir Cityposter Kft., Mahir Kiállítás Kft.) közvetve, több cégen keresztül (Pro A Kft., Pro B Kft., Neo-MET Kft.) szintén Simicska Lajoshoz köthető vállalkozások. A Neo-MET-en és a Pro-Aurumon keresztül közterületi reklámcégekben is érdekelt az üzletember (Publimont Hirdetésszervező Kft., A Plakát Kft.).

A Mahir Zrt. és az Euro-AWK Kft. tulajdonában lévő Mahir Cityposter Kft.-nek az ügyvezetője Fonyó Károly (tulajdonos az Euro-AWK-ban is), aki egyedüli részvényese a Megapolis Media Zrt.-nek, amelynek MTG Metro Gratis Kft.-je kiadja az ingyenes Metropol napilapot.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2015.02.08 21:39

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2015.02.08 21:29

@megfigyelt: "Egy nagyobb szemét azért van úgy hívják ORBÁN VIKTOR"

No, ez az ami nagyon nem igaz!

Orbán kormányfőként keményen dolgozik és megpróbál valamit tenni az ország érdekében, még ha nem is csinál mindent jól, mindeközben Simicska csak a saját pecsenyéjét sütögeti, áskálódik és keveri a szart.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2015.02.08 14:00

@troppauerhumer: Nagyon elmés a írás,azt be kell látni,hogy nagy BŰVÉSZEK együtt Orbánnal ,képesek voltak átváltoztatni a FIDESZ székházat kőbánnyává ,az volt a kezdet ott kezdődött a gátlástalanság ,amit azóta művészi szinten műveltek .
Lajos sok jó tanáccsal látta el Viktort ,hogy kell a ZEMBEREKET sikeresen hülyének nézni,mik azok az eladható intézkedések ami a gazdagok érdekeit szolgálják és a BIRKANÉPNEK jól el lehet adni Pl:a rezsi csökkentés ,ami a II-ik XII-ik kerületi 250 m2 feletti villáknál évi 100 000 ft ot-ot jelent míg a vezetékes gáz nélküli Szarvaskő községben évi 15 000 ft-ot de a hülye FRICIBACSI2-félék nagyon örűlnek.

laci52.
Egy nagyobb szemét azért van úgy hívják ORBÁN VIKTOR.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2015.02.08 09:15

Majd ráküldik Simicskára a NAV-ot egy kis ellenőrzés és vagyonosodási vizsgálat céljából és(remélem) jól megszorongatják.

Merthogy nála nagyobb szemétláda kevés van az országban: úgy képzeli, hogy ha pénze van, azonnal megkapja a hatalmat is. Rá kellene ébreszteni, hogy ez nem így működik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troppauerhumer, 2015.02.07 16:14

Nagy nap volt ez a tegnapi, megkockáztatom, hogy a "rendszerváltás" követő 25 év egyik legfontosabb napja. Talán sose sejlett fel ennyire a hagymázas politikai virtuális valóság alól a real pitiáner valóság. Talán még Gyurcsány őszödi beszéde se volt ennyire sokkoló és leleplező, az, hogy faék egyszerű, agresszív, büdös nagy tahó, végtelenségig pénzéhes disznófejű nagyurak játszadozása és birodalma ez az ország. Olyan prosztó, ordenáré pöffeszkedő (kis)királyoké, akiknek a szemében az állampolgárok, az alkalmazottak egyszerű bábuk a sakktáblán: szar csicskák, pénzért megvehető értéktárgyak. Az ő szemükben mindennek és mindenkinek annyi az értéke és értelem, amennyi hasznot neki aktuálisan termel. Simicska ma kiválóan megmutatta, kik és hogyan intézik a háttérben az ügyeket. Egy olyan emberről beszélünk, aki anélkül tart irgalmatlan kiskirályi hatalmat a kezében, hogy egyetlen szavazat is érkezett volna rá bármilyen választásokon, anélkül, hogy a választók egy cseppnyi hatalmat adtak volna a kezébe. Mégis ilyen emberek markában van az ország: akik két óra alatt "kibasznak" bárkit, kineveznek bárkit, aztán elmennek egyet szánkózni. Még Dél-Amerikában, sötét Afrikában és a maffiák uralta szerb Balkánon is elismerően csettintenek az ilyen kegyúri tempót látva.Szégyen ez az ország, szégyellem, hogy idáig süllyedtünk.
Simicska most teljesen elszánt. Az, hogy az esetleges halálát is bekalkulálja a történésekbe, azt jelzi , hogy képes olyat is tenni, amivel az ő neve is bekerül a történelemkönyvekbe, mégpedig pozitív előjellel.Azért nekem felrémlik pár kísérteties hasonlóság avval, ahogy Putyin végzett módszeresen az őt hatalomba segítő/tartó oligarcháival.
Igen, pár százezer szavazót eltaszajt a FideSStől, jó esetben.Az Orbánmaffia jelenlegi szavazói vagy idióták, vagy gazemberek, vagy hívők. A racionális érvek/tények egyik említett csoportban sem képesek jelentős lemorzsolódást okozni.
Orbáné a rendőrség,az ügyészség,a bíróságok ....az állam mint erőszakszerv....vajon Polt Petya majd szalad a morzsák alapján feljelentést tenni, vagy ilyesmi?
Addig kéne Simicskának kiállni az általa begyűjtött terhelő bizonyítékokat, amíg ilyen dühös. Ha lehiggad, eszébe fog jutni, hogy őróla hány év szigorított van összegyűjtve Pintérnél meg Kövérnél.
Vegyük komolyan emberek,a jövőnk a tét.Ott, ahova bérkommentelők is szoktak írni, már tegnap dél óta nyomatják az aktuális propagandát: Simicska balos bérenc, áruló,a jobbos ,nemzeti sajtó minden oldalán már hazaáruló Simi,lesz még zsidó is ,komcsi is gyerek és anyagyilkos ,ISIS terrorista, amit csak a"tollforgató csőcselék" ráken,lesznek feljelentők mint a nyilasok és Rákosi alatt..
Demján pár hónapja mondotta: Ha nem lennénk az Eu-ban már lőnénk egymást!
Elkezdődött!Csak Simicska meg ne álljon! Ha megáll akkor lelövik.
Elő a dossziékkal Lali! .... elő a hangfelvételekkel, média egy része a kezedben még,sajtótájékoztató kell,Nevek, összegek, számlaszámok. Ki mikor kinek mennyit. Miből épült, hogy finanszírozta, ki hagyta jóvá. Szép sorban, beszkennelve, kivetítve.
Ütősebb lenne, mint a legecizés! S ne bizz senkiben. Az életedről van szó , Orbán ezt a gecit már nem felejti s nem kegyelmez ha föltartod a kezedet. Legyen harc! HARCRA FEL LAJOS! Tehát hajrá Lajos! Orbánt viszont szigorúan tilos alábecsülni!! Minél előbb a nyilvánosság elé a tényekkel, mert a "gecinek" (idézet S.L.-tól) nagyon hamar ütős válasza lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html