Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár a korábbi években a lapostévé-kínálatban a 82 centis televíziók is népszerűek voltak, idén karácsonykor az ennél nagyobb, legalább 100-130 centis (40-50 hüvelykes) képátmérőjű tévék vihetik a prímet - derül ki az Extreme Digital előrejelzéséből. Az ennél kisebb tévékre egyre kisebb lesz az igény a jövőben.

A legtöbb vásárló a full HD felbontású készülékre teszi le a voksát, a négyszer nagyobb képpontot kínáló ultra HD-s tévék csupán az eladások hatodát adják. A legtöbben Samsung, LG és Sony márkájú tévéket vásárolnak, ezek fedik le az eladások 80 százalékát.

Mobilparádé

A mobiltelefonoknál egyértelműen az androidos készülékek a legnépszerűbbek, az idén eladott okos telefonokon belül 85 százalékos volt a részesedésük az Extreme Digitalnál. Az iPhone-ok jóval lemaradva állnak a második helyen 10 százalékos aránnyal. A windowsos készülékek egyre inkább eltűnnek - hiszen a Microsoftnál háttérbe szorult a saját mobilplatform fejlesztése - ezért részesedésük mostanra alig több mint 5 százalék. A vásárló többsége, kétharmada 5-6 hüvelykes (12-15 centis) kijelzővel rendelkező okos mobilt választ, a kisebb - 4-5 hüvelykes (10-12 centis) közötti telefonok aránya 36 százalék.

Az Extreme Digitalnál eladott okostelefonok többsége több mint 42 százaléka 8 gigabájtos háttértárral van felszerelve, de erős a 16 gigabájtos modellek aránya is jelentős, 36 százalékos. Ennél nagyobb, 32 gigabájtos típus a vevők tizede, 64 gigabájtost pedig a vásárlók alig több mint 2 százaléka választ.

Ezek a legnépszerűbb okos kütyük

A cég szerint az idei karácsonyi szezonban népszerűek lesznek az okos kütyük is. Például a lépésszámlálásra, az alvásciklus monitorozására és pulzusmérésre alkalmas, húszezer forintnál olcsóbb fitneszpántok. Az okos órák közül az 50 ezer forintnál olcsóbb készülékek kelendőek.

Ezek mellett karácsonyi ajándékként sokan vásárolnak majd Bluetooth-hangfalakat, wifis biztonsági kamerákat, valamint drónokat is.