Megnövelték a Széchenyi Kártya hitelkeretét

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv) lehetőségeit bővíti a kormány azzal, hogy a Széchenyi Kártya folyószámla hitelkeretének eddigi 25 millió forint keretét 50 millió forintra emelte - nyilatkozta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek nyilatkozva.
MTI, 2015. június 26. péntek, 15:22
Fotó: Napi.hu

A kormány az eddigi 25 millió forintról 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya folyószámlahitel keretét. Szabó Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is kiemelten kezeli a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások kedvező finanszírozási lehetőségekhez juttatását.

Az államtitkár elmondta, hogy a folyószámlahitel a Széchenyi Kártya Program első és legnépszerűbb konstrukciója, 2003 óta az ügyletek több mint 98 százaléka e hitelterméket érintette. A hazai költségvetési támogatás mellett működő Széchenyi Kártya folyószámlahitel konstrukció 2003. és 2014. között összesen 1368,9 milliárd forint összegű hitelt bocsátott a kis- és középvállalkozások rendelkezésére 207 416 ügylet keretében, a hitelekhez a kormány több mint 24,4 milliárd forint költségvetési támogatást nyújtott.

A folyószámlahitel konstrukciók gazdaságélénkítő hatása egyértelmű - értékelte Szabó Zsolt, aki szerint a hitelkeret közvetlenül biztosította a kedvezményezett vállalkozások biztonságos működéséhez szükséges likviditást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.27 13:06

jó hírek ...magyar-családi -exportképes kkv-ék a jövő .-.,.vagy semmi ..!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html