Megnyílt az első magyarországi Tesla-gyorstöltő

Az OMV Győr melletti, az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán található Arrabona töltőállomáson telepítették Magyarország első Tesla Superchargerét, amely a Bécs-Budapest, illetve Pozsony-Budapest útvonalak kiszolgálását célozza - adta hírül a cég.
Domokos László, 2017. december 20. szerda, 10:55
Fotó: Napi.hu

Az elektromos autók gyorstöltését biztosító, négyállásos létesítményhez az OMV biztosította a területet, az együttműködés részeként pedig a Tesla építette ki és üzemelteti a berendezéseket.

Így mostantól az győri kúton egyszerre akár négy, Tesla Model S, X és 3 típusok "tankolható", 80 százalékos töltöttségre átlagosan 20 perc alatt.

A világon ma több mint ezer helyszínen található Tesla Supercharger: mintegy 450 töltő az Egyesült Államokban, több mint 350 Európában, 230 az Ázsia-Csendes-óceáni régióban, illetve összesen mintegy 40 Kanadában és Mexikóban. Közép-kelet-európai régió országai közül Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban működnek már ilyen berendezések.

Az OMV számára kiemelten fontos, hogy megteremtse a jövő innovatív töltőállomásait, amelyek üzemanyag-típustól függetlenül a legszélesebb vásárlói igényeket kielégítő szolgáltatóközpontként működnek majd - mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK