Megnyílt az út az RFV romániai terjeszkedése előtt

Elkezdődhet a gyergyószentmiklósi távfűtési rendszer felújítása, a 25 éves futamidejű szerződés évente 7-800 millió forintos árbevételt jelenthet.
Leszák Tamás, 2009. augusztus 14. péntek, 10:08
Fotó:

Minden akadály elhárult a Regionális Fejlesztési Vállalat Nyrt. romániai távfűtési piacra való belépése elől. A korábbi tervekkel ellentétben nem közvetlen szerződéskötéssel, hanem a jelenleg is élő hőszolgáltatói szerződéssel rendelkező SC Termoenergy Srl. többségi tulajdonrészét megvásárolva kezdheti meg a gyergyószentmiklósi távfűtési rendszer felújítását a társaság. A beruházások összértéke 8,4 millió euró, a szerződés futamideje 25 év - közölte a vállalat.

A Termoenergy és a helyi városi tanács 100 százalékos tulajdonában lévő SC GO S.a. közötti szerződés átalakítását, illetve az RFV tulajdonszerzését a városvezetés jóváhagyta. A projekt az első igazán jelentős külföldi ügylet az RFV életében, és egyben a társaság eddigi működésének legjelentősebb beruházása, amely mindenképpen komoly alapja a további, régióbeli terjeszkedésnek. Évente 7-800 millió forintnak megfelelő lei árbevétellel kalkulálunk - mondta Soós Csaba, az RFV igazgatóságának elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK