Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új, menetrend szerinti hajójáratok vasárnap óta közlekednek - hétvégén egy, hétfő reggel óta két hajójárat biztosít lehetőséget a Dunán történő közösségi közlekedésre. A délutáni órákra akkora lett az érdeklődés az új szolgáltatás iránt, hogy a D12-es vonalon plusz hajót kellett forgalomba állítani.

A hajójáratok kapacitásánál és a minden várakozásnál nagyobb érdeklődésre való tekintettel a BKK hétfőn délután a vasárnap újraindított dunai hajójárat sűrítéséről döntött és a D12-es viszonylaton egy tartalékhajót állított forgalomba. A hajójáraton az első hétvégi napon mintegy 2000 utas utazott, hétfőn pedig még ennél is többen választották az új közlekedési módot, ami délutánra zsúfoltsághoz vezetett. A nagy érdeklődés az első napok újdonságának is szólhat, de minden rendkívüli intézkedést megteszünk és ha az érdeklődés tartós marad, az első napok tapasztalatait értékelve születhet döntés a járatok tartós sűrítéséről - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK közlése szerint a hajójáratok fejlesztésének, az üzemidő bővítésének, a járatok sűrítésének lehetőségét folyamatosan vizsgálni fogja az utasszám-adatok alapján. A kezdeti időszakot követően a menetrendet az igényekhez  igazítják, illetve átfogó szakmai javaslat kidolgozását is igérik a továbbfejlesztés lehetőségeiről, a járműpark korszerűsítéséről, illetve újabb hajóállomások létesítésén is dolgoznak.

A BKK elnézést kér azoktól az utasoktól, akiket érintett a menetidő-növekedés, illetve akik nem fértek fel a járatokra.