Mégsem bocsát el ezer embert a GE idén

Az eredeti tervhez képest egy évvel tovább foglalkoztat 600 dolgozót a GE fényforrás üzletága Nagykanizsán. A lépést a hagyományos izzók iránti megnövekedett kereslettel indokolta a cég.
MTI-Eco, 2011. június 17. péntek, 12:54
Fotó:

Az eredeti, idén ezer munkahely megszüntetését tartalmazó leépítési tervektől eltérően 600 dolgozót további egy évig foglalkoztat még a General Electric (GE) magyarországi fényforrás üzletága -közölte a jelenleg 6600 munkavállalót foglalkoztató GE Lighting pénteken.

Mindez elsősorban a hagyományos izzógyártásban dolgozó munkavállalókat érinti.

A cég közleménye szerint a 2011. évi átszervezést módosítják, az eredetileg bejelentett ütemezésnél egy évvel később, 2012 végéig fejeznék azt be. A továbbfoglalkoztatást a világpiacon ideiglenesen megnövekedett, hagyományos izzók iránti kereslettel indokolta a cég.

Hosszabb távon ugyanakkor nem változtatnak a stratégián: a magyarországi termelést az energiatakarékos fényforrások, köztük a halogén és a modern gázkisülő lámpák gyártására koncentrálják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2011.06.17 12:57

Hmmm.Ezret nem,de 100x10-et igen.Ebben a formában nincs bejelentési kötelezettség.Ha érted ......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html