Mégsem mentik meg a BKV-t?

A főpolgármester elhalasztotta a szerdára összehívott fővárosi közgyűlést, amelynek egyetlen témája a BKV megmentése lett volna.
NAPI, 2012. január 10. kedd, 11:37
Fotó: Napi.hu

Budapest főpolgármestere a Fidesz-KDNP frakció kérésére elhalasztja a 2012. január 11-ére, szerdára tervezett Közgyűlést, mivel a Fidesz-KDNP frakció határozott ígéretet tett a Kormánnyal folytatott, a BKV-ról szóló egyeztetés felgyorsítására - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Az ügy előzménye, hogy a Fidesz  fővárosi frakcióvezetője szerint - a városháza által javasolt - a tarifaemelés nem old meg semmit, nem csökkenti a hiányt, sőt, visszafelé is elsülhet. Nem megoldás a budapesti tömegközlekedés pénzügyi gondjaira, ezért nem is támogatható a budapesti tömegközlekedés járatainak ritkítása vagy a jegy- és bérletárak emelése - jelentette ki a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Németh Zoltán szerint, bár a BKV valóban kritikus anyagi helyzetben van, a jegyárak emelése nem old meg semmit, hiszen a deficit csökkentéséhez ez az intézkedés érdemben nem járul hozzá, sőt, fordítva is elsülhet.

A BKV finanszírozási hiányát a jegy- és bérletárak mai szintje mellett már nem lehet tovább a budapestiekre hárítani, hangsúlyozta a politikus, aki úgy látja, nincs ok a Fővárosi Közgyűlés november végi döntésének megváltoztatására, hiszen akkor éppen azért határoztak az árak változatlanul tartása mellett, hogy a tömegközlekedés versenyképességét megőrizzék, és ne terheljék tovább a budapesti családokat, diákokat, nyugdíjasokat az árak emelésével.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

GregoriusMagnus, 2012.01.10 17:14

@rodolfo: Ez is igaz. És sok országban megfér egymás mellett az önkormányzati és magán tömegközlekedés is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rodolfo, 2012.01.10 15:30

Amennyiben egy cég veszteséges, akkor általában be szokták ZÁRNI. Itt évek óta ezt szajkózák, akkor miért van még mindig létjogosultsága, talán nem is annyira veszteséges / pár embernek biztos nem, akik havi átlag 1-1,5M Ft-ot min. hazavisznek / El kell ismerni, hogy Nekünk ez nem megy, adjuk oda egy külföldi cégnek, biztos vagyok benne, hogy sorba állnának a jogokért, mint ahogy abban is, hogy pár MAGYAR magáncég jóval kedvezőbb tarifával, újabb biztonságosabb gépjáműparkkal is szívesen venné a lehetőséget, hogy csak néhány vonalat megkapjon. Ami Nekem a szívem vágya, hogy tegyék már nyilvánossá annak a szakértőnek a nevét, aki megállapította fél éve, hogy a metro szerelvényei teljesen biztonságosak. Komolyan meg kell várni, hogy katasztrófa történjen, ahhoz hogy lépjünk???? Szégyen pfúúújjj az egész vezetőségre az önzőségükre, kizsákmányolásra. Felőlem dőlhet a BKV úgy ahogy van....nem kell kétségbeesni az utasoknak tömegével fognak jönnek az új cégek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

GregoriusMagnus, 2012.01.10 15:11

Én igazság szerint hagynám bedőlni. Egyszerűen felháborító az a mentalitás, amit az átlag budapesti képvisel a tömegközlekedés működésével kapcsolatban. Itt majdnem mindenki azt hiszi, hogy neki minden ingyen jár. Mint egy jó kis kommunizmusban. Sportot űznek a bliccelésből. Ideje lenne megtudni, hogy mi jár azért, amit fizetünk. Reggel 7-től 10-ig útnak indítani egy-egy buszt egy-egy vonalon. Ennyi. Aztán tessék elkérni azt a rohadás bérletet meg jegyet minden felszállótól! A nyugdíjastól is! Tiszta vicc, amit itt társadalmi szolidaritás címen művelnek a kedves irányító, ellenőrző és végrehajtó szervek. Én is BKV-val járok minden nap. De nem fog leesni a karikagyűrű az ujjamról, ha eztán kerékpároznom vagy sétálnom kell. Sőt! Jót fogok röhögni a sok bliccelő társadalmi salakanyagon, aki belerokkan. Én hajlandó vagyok ekkora áldozatra. Többiek pedig döntsenek belátásuk szerint!

üdv,
Egy rendszeres előfizető
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html