Budapest főpolgármestere a Fidesz-KDNP frakció kérésére elhalasztja a 2012. január 11-ére, szerdára tervezett Közgyűlést, mivel a Fidesz-KDNP frakció határozott ígéretet tett a Kormánnyal folytatott, a BKV-ról szóló egyeztetés felgyorsítására - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Az ügy előzménye, hogy a Fidesz  fővárosi frakcióvezetője szerint - a városháza által javasolt - a tarifaemelés nem old meg semmit, nem csökkenti a hiányt, sőt, visszafelé is elsülhet. Nem megoldás a budapesti tömegközlekedés pénzügyi gondjaira, ezért nem is támogatható a budapesti tömegközlekedés járatainak ritkítása vagy a jegy- és bérletárak emelése - jelentette ki a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Németh Zoltán szerint, bár a BKV valóban kritikus anyagi helyzetben van, a jegyárak emelése nem old meg semmit, hiszen a deficit csökkentéséhez ez az intézkedés érdemben nem járul hozzá, sőt, fordítva is elsülhet.

A BKV finanszírozási hiányát a jegy- és bérletárak mai szintje mellett már nem lehet tovább a budapestiekre hárítani, hangsúlyozta a politikus, aki úgy látja, nincs ok a Fővárosi Közgyűlés november végi döntésének megváltoztatására, hiszen akkor éppen azért határoztak az árak változatlanul tartása mellett, hogy a tömegközlekedés versenyképességét megőrizzék, és ne terheljék tovább a budapesti családokat, diákokat, nyugdíjasokat az árak emelésével.