A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Mivel továbbra sincs jogerős örökségvédelmi határozat és nem tudni, hogy a régészeti feltárás során talált objektumok közül mit kell megtartani, új közbeszerzési eljárást kell kiírni a győri Dunakapu tér, valamint a Móricz Zsigmond rakpart korzójának teljes felújítására és átépítésére − jelentette be Borkai Zsolt, a város polgármestere. Az örökségvédelmi határozat híján az építési engedélyt sem lehet kiadni, ezért a beruházás vérhatóan egy évet csúszik. A tér és korzó legkorábban 2014 nyarára készülhet el.

A 3,8 milliárd forintos ajánlatával a Közgép Zrt.-t, a Magyar Aszfalt Kft.-t és a West Hungária Bau Kft.-t tömörítő konzorcium nyerte azt az októberben zárult közbeszerzési pályázatot, amelyet az önkormányzat tulajdonában lévő, a beruházás lebonyolításával megbízott Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. még júniusban írt ki.

A program részeként a tér alatt egy 9300 négyzetméteres, összesen 230 jármű befogadására alkalmas mélygarázst is kell építeniük a kivitelezőknek. Az utóbbi 1,75 milliárd forintos hitel segítségével valósulhat meg. Az önkormányzat többévi előkészítő munka után döntött úgy, hogy hozzákezdenek a város egyik legpatinásabb, évszázadok óta a helyi vásároknak, illetve a piacnak is otthont adó terének rekonstrukciójához.