Mégsem vonul ki az osztrák pénzintézet Magyarországról

A Hypo Group Alpe Adria's (HGAA) nem döntött kelet-európai egységei eladásáról, az erről megjelent sajtóhírek "pletykák", amelyeket a cég nem kommentál - közölték szerdán az osztrák, klagenfurti pénzügyi csoport piaci és ügyfélkapcsolati osztályán.
MTI-Eco, 2010. március 17. szerda, 19:47
Fotó:

Azt megerősítették, hogy tart a csoport szerkezeti átalakításának kidolgozása.

Az osztrák Wirtschaftsblatt a múlt pénteken tudni vélte, hogy az átszervezés keretében öt kelet-európai országból, köztük Magyarországról tervez kivonulást a HGAA.

A nem teljesítő délkelet-európai hitelek és elhibázott befektetési döntések miatt végveszélybe került HGAA államosításáról tavaly decemberben döntött az osztrák kormány.

Ezzel összefüggésben az átalakítását célzó terveket a csoportnak e hónap végéig kell eljuttatnia az Európai Bizottság számára.

Az államosításig a HGAA fő tulajdonosa a Bayerische Landesbank (Bayern LB) bajor tartományi bank - a magyar MKB bank tulajdonosa - volt 67,1 százalékos részesedéssel.

Magyarországon a Hypo-Alpe-Adria Leasing Zrt. tartozik a HGAA csoporthoz. A magyar részleg fő tevékenysége hajók, repülőgépek, berendezések és ingatlanok lízingelése.

HOZZÁSZÓLÁSOK