Megszólalt a Raiffeisen-vezér: nem adják el a bankot az államnak

Nincs napirenden a Raiffeisen Bank eladása a magyar államnak - közölte a bank vezérigazgatója.
Napi.hu, 2014. december 22. hétfő, 07:56
Fotó: Reuters

Voltak megbeszélések, de nem zajlanak hivatalos tárgyalások a magyar kormány és az osztrák Raiffeisen között, és nincs napirenden a pénzintézet magyarországi érdekeltségének eladása az államnak - mondta a Napi Gazdaságnak Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója a hvg.hu lapszemléje szerint.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten a Figyelőnek azt mondta, a kormány tárgyalásokat folytat osztrák bankokkal - az Erstével és a Raiffeisennel -, amit aznap Orbán Viktor is megerősített. Lázár egészen pontosan azt mondta, hogy "jelenleg osztrák bankokkal tárgyalunk stratégiai együttműködésről, illetve az állami hitelintézeti portfólió kibővítéséről, itt az Erste és a Raiffeisen bankokról van szó". Erre a Raiffeisen osztrák anyavállalata azt közölte, hogy "nincsenek tárgyalások, nincsenek döntések".

Heinz Wiedner szerint a megbeszéléseknek a bankadó is tárgya volt, aminek csökkentésére Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt heti bejelentése szerint nyitott lenne a kormány. Ez kifejezetten üdvözlendő, különösen mert az adó mértékét továbbra is 2009-es számok alapján fizetik a bankok, amiknek azóta már jelentősen átalakult a mérlegfőösszegük, így az adó mértéke sem tükrözi a valóságot - közölte a Raiffeisen-vezér.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2014.12.22 16:37

@tarTosPista: Eladni a családi ezüstöt? Ugyan minek? Reményeik szerint lesz még liberálbolsi hatalom Magyarországon, akkor a jelenlegi veszteségeiket kamatostul visszaszedik!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2014.12.22 14:21

Már azt is nyilatkozták, hogy kivonulnak. Mit kell még elhinni nekik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html