Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vízművek számára évek óta ismert az egykori Óbudai Gázgyár kármentesítésével kapcsolatos probléma, "amelynek megoldása, illetve megoldatlansága jellemzően a Duna alacsony vízállása esetén válik fokozottan égetővé" - írta vízművek közleményében.

"A vízművek hosszú évek óta a rendkívüli helyzetekben jól kialakított, különleges protokoll szerint üzemelteti ivóvízellátó rendszerét, amelynek része a fokozott ellenőrzés, másrészt - amennyiben a kockázat ezt indokolja - az érintett kutak kizárása a vízellátó rendszerből, illetve "ürítőre" járatása.

Ennek megfelelően az utóbbi hónapokban tapasztalt dunai kisvízállásra való tekintettel a mintavételek és a vizsgált paraméterek száma a megszokottnál is magasabb. Vizsgálati eredményeink szerint a szolgáltatott ivóvíz minősége a hálózati ivóvízre vonatkozó összes követelménynek megfelel. A vizsgált paraméterek mért értékei továbbra is jóval határérték alatt vannak" - olvasható a közleményben.

A vízművek elkötelezett a környezet- és vízbázisszennyezés megelőzése és megakadályozása iránt, és a maga eszközeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne következzen be. Amennyiben ilyen eset tudomására jut, haladéktalanul jelzi az illetékes hatóságoknak, és a rendelkezésére álló valamennyi óvintézkedést megteszi a vízbiztonság fenntartása érdekében - írták.

A kép forrása: Unsplash.