Megszólalt az autóipari multi: 177 ezer forint jutalmat kapnak a dolgozók

A Continental világszerte minden munkatársának jutalmat fizet. Az előző évi 150 millió eurónyi bónuszt követően idén a kifizetés összege közel 15 százalékkal, tehát 20 millió euróval 170 millió euróra emelkedett.
K. Kiss Gergely, 2018. március 7. szerda, 16:07
Fotó: Reuters

A járműipari és technológiai vállalat bejelentése szerint minden munkatársát részesülhet a 2017-es üzleti év sikerében. A jutalomra jogosult dolgozók ez év áprilisának közepén fogják megkapni a kifizetést. Magyarországon a munkatársak fejenként 571 euró, azaz 177 267 forint jutalomban részesülnek. Hazánkban a konszern több mint 8000 munkatársat foglalkoztat.

A Continental közleménye szerint 2004 óta nem szűkíti le egy bizonyos csoportra, vagy egy bizonyos országra a jogosultak körét. A nyereségrészesedési program alapjául a Continental Value Contribution, tehát a vállalat értékteremtése szolgál. Németországban a konszern kollektív szerződésének értelmében a munkatársak, ideértve a képzésben és duális képzésben résztvevőket is sikerdíjat kapnak a 2017-es év után.

A juttatási összegek számításának alapja országonként változik. Ennek során figyelembe vesszük a jogi, valamint a szerződéses szabályozásokat, valamint a gazdasági teljesítőképességet is. Mivel világszerte jelentősen megnőtt a jogosult munkatársak száma, így a kifizetés összege 2017-ben csak kissé haladja meg az előző éves szintet 528 eurót, 2015 után ez a legmagasabb munkavállalónkénti kifizetési összeg.

HOZZÁSZÓLÁSOK