Megszólalt az MKB Bank ifjú "milliárdosa"

Hitelből vette meg az általa vezetett MKB Bank mintegy 10 százalékát Balog Ádám, aki adótanácsadóból előbb az NGM államtitkára, majd főnökét követve az MNB alelnöke lett. Az ifjú "milliárdos" nem beszél arról, hogy mennyiért és milyen hitelből vette meg a bank 10 százalékát, aminek értéke meghaladhatja a 4 milliárd forintot. Ám azt fontosnak tartotta leszögezni, hogy még nem milliárdos a hiteltartozás miatt.
Papp Zsolt, 2017. április 28. péntek, 13:37
Fotó: Napi.hu

Matolcsy György nem gratulált Balog Ádám vezérigazgató MKB Bankban tulajdonossá válásához, "sőt nem is beszélt az MNB elnökével ebben az ügyben" - olvasható a Portfolio.hu-nak adott interjújában. Az MKB a héten hozta nyilvánosságra, hogy Szemerey Tamás (Matolcsy György rokona, a NHB Növekedési Hitel Bank tulajdonosa) 20 százalékos, míg Balog 10 százalékos részt vásárolt a bankot privatizáló Rakesh Kumar Aggarwal indiai üzletembertől.

Balog elmondása szerint az indiai üzletember a világ más területein akar befektetni, ezért adhatta el a részesedését. Balog nem árulta el a Portfolio.hu-nak sem, hogy ki hitelezte.

Balog Ádám 2015 augusztusában leadott utolsó MNB-s vagyonbevallása szerint pénzügyi vagyona 31 millió forintos hiteltartozás volt. Emellett volt három ingatlan a nevén (családi ház és szántó), és egy Opel Astra személygépkocsi.

"A bank, a tavalyi értékesítés során 37 milliárdért kelt el. A vásárlás hosszú távú elkötelezettségemet mutatja, és azt, hogy tartósan felelősséget vállalok a vezérigazgatóként végzett munkámért" - mondta Balog Ádám. Szerinte azonban még sok-sok évnek kell eltelnie, amíg milliárdos lesz, utalva ezzel a hitelére.

HOZZÁSZÓLÁSOK