"A döntést tudomásul vesszük, ugyanakkor a hitelek fenntartása hosszú folyamat, aminek költsége van" - mondta el Kovács Levente a Magyar Bankszövetség főtitkára. Ezért a bankszektor elvárja, hogy méltányos törvényt hozzon a kormány - tette hozzá.

Egy végleges, teljes körű, átfogó szabályozásra van szükség, olyan szabályokat, amelyek nem teszik szükségessé, hogy a jövőben költséges pereket kelljen fizetni. Azt nem tudni még, hogy a jövőben kialakítandó csomag esetén minden résztvevőnek (ügyfelek, bankok, állam) arányosan kell viselnie a terheket - derül ki a Pénzcentrum.hu tudósításból..

Négy kérdésre adott ma választ a Kúria, ezek közül az árfolyamkockázat viselésének kérdésében bírói vizsgálat csak nem megfelelő tájékoztatás esetén indulhat. A különböző árfolyamok használata esetén az ügyfelek részére dönthetnek a bíróságok a jövőben. A negyedik kérdés szerint a kamatemelések esetén fogyasztóvédelmi szempontokat szem előtt tartva döntött, a vizsgálhatóságról. Egyébként a Nemzetgazdasági Minisztériummal már négy éve folynak tárgyalások a devizahitelek megoldására - derült még ki a Bankszövetség sajtótájékoztatóján.