BUX

Megszületett a béralku a MÁV-nál

A MÁV Zrt. és hat - köztük az öt reprezentatív - szakszervezet aláírta a határozatlan időre szóló kollektív szerződés módosítását. A hat szakszervezet közül öt a bérmegállapodást is aláírta a vasúttársasággal - közölte a MÁV Zrt.

NAPI, 2011. január 19. szerda, 18:13

A MÁV Zrt. megállapodott a határozatlan időtartamra szóló kollektív szerződésének módosításáról a szakszervezetekkel.

Ennek alapján a választható béren kívüli juttatások éves bruttó keretösszege 2011-ben 350 000 forint/fő lett.

"A 2011. évre a munkavállalók foglalkoztatásához tartozó főbb eljárásrendekről" szóló megállapodást is valamennyi érdekképviselet aláírta, ennek eredményeként 2011-ben is lehetőség nyílik indokolt esetben a munkavállalók korengedményes nyugdíjázására és a MÁV-Évek programban való részvételre.

A bérmegállapodást a VDSzSz Szolidaritás kivételével a többi szakszervezet (Vasutasok Szakszervezete, Mozdonyvezetők Szakszervezete, Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, valamint a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége) aláírta.

A VDSzSz Szolidaritás kijelentette, hogy ugyan nem írja alá a bérmegállapodást, de nem is fogja támadni azt.

A MÁV Zrt. a bérmegállapodás alapján a keresetek nominális szintjének változatlanságát biztosítja az alacsony és közepes szintű kereseti kategóriákban, szem előtt tartva az OÉT ajánlásait, a vasutas munkavállalók foglalkoztatásának biztonságát és a vállalat költségviselő képességét.