Megszűnés előtt a magyar Wendy’s

A hónap végén bezárja gyorséttermeit a Wendco Kft. – tudta meg a NAPI Gazdaság. A cég Magyarországon a Wendy’s franchise-partnere, s jelenleg hét éttermet működtet. Úgy tudni, a Wendco ellen legalább egy tucat felszámolási kérelmet nyújtottak be a Fővárosi Bíróságra.
NAPI, 2002. június 11. kedd, 07:00

Lapunk információja szerint a hónap végén bezárja Wendy’s gyorséttermeit az Amszterdamban bejegyzett United Food Technologies BV magyar leányvállalata, a Wendco Kft. A magyar cég a Wendy’s master franchise-jogának tulajdonosa, tehát elvileg arra is lenne lehetősége, hogy külső vállalkozókat vonjon be a hálózat építésébe. A hírek szerint a cég néhány napja kérte fel alkalmazottait, hogy keressenek más munkahelyet. A döntéssel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni a vállalkozás képviselőjét Mécs Endrét, ám lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

Úgy tudjuk, a Wendco Kft. ellen több mint tíz felszámolási kérelmet nyújtottak be a Fővárosi Bíróságon, bár ezt korábban Mécs Endre cáfolta. A képviselő tudomása szerint a Wendco ellen év elején mindössze két beszállító nyújtott be felszámolási kérelmet, ám mindkét hitelezővel sikerült azóta egyezségre jutni.
Az év elején még pénzügyi nehézségnek tűnő problémákat Mécs a gyors terjeszkedéssel magyarázta, hiszen a Wendco, a meglevő három gyorsétterem mellé négy újat nyitott. Egy új Wendy’s abban az ingatlanban nyílt meg, amelynek bérleti jogát a magyar piacon csak röpke látogatást tett belga hátterű Quick Hungária Kft.-t felvásárló PG Ingatlanforgalmazó Kft.-től vette meg a Westend City Centerben. Nagygyörgy Tibor, a PG ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy a következő hónaptól az említett helyen már más, itthon kevésbé ismert gyorsétterem működik majd.

Mécs a felszámolási kérelmeket korábban egyfajta behajtási módszernek értékelte, szerinte itthon túlságosan szigorúan veszik a kis- és közepes vállalatok a fizetési határidőket. A hét éttermet működtető Wendco esetleges felszámolása aligha zavarná meg a magyar gyorséttermi piacot, hiszen, a konkurencia rendkívüli előnyre tett szert a Wendy’szel szemben. A McDonald’snak 80, a Burger Kingnek 13 étterme van.

HOZZÁSZÓLÁSOK