Megszűnhet a bajba került egészségpénztár

Végveszélybe került a Honvéd Egészségpénztár. Az intézmény kénytelen beolvadni a Prémium Egészségpénztárba, ellenkező esetben nem kerülheti el a végelszámolást, sőt valószínűleg a felszámolást sem - írta a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. március 8. kedd, 10:51
Fotó: Napi.hu

A beolvadásról egy hónappal ezelőtti rendkívüli küldöttgyűlésen már megszületett az előzetes döntés, a végleges határozatról most pénteken szavazhat a tagság - olvasható a napilapban.

A Honvéd volt azon két bajba került egészségpénztár egyike, amely a Buda-Cashhez tartozó DRB-csoportnál tartotta a pénzét és a bankcsődök miatt 1,8 milliárd forintja veszett oda. (A ProV1ta egészségpénztár működési engedélyét idén február 24-én vonta vissza az MNB, amely egyúttal fel is számoltatja az intézményt, mivel a pénztárnak nem maradt elég tartaléka a működésre.)

A Honvéd a DRB-s csődöt még kiheverte volna, ám a tagok háromnegyede hirtelen nem fizetővé vált. Az utolsó döfést a Honvédelmi Minisztérium adta - állítja a pénztár honlapján megjelent egyik írásban Németh András, az igazgatóság elnöke. A pénztárnak 28 ezer tagja közül 20,5 ezer a honvédségi dolgozó, az ő tagdíjukat tavaly december óta nem fizeti a honvédség - írta a Világgazdaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK