Veres István, a Zóna-Service Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy azért döntöttek így, mert láthatólag nem fog rendeződni rövid időn belül a reptéri személyszállítási helyzet, emellett Budapesten is túlkínálat van a taxisokból. 

Az alvállalkozókat is figyelembe véve 60-70 közvetlen alkalmazottat, és majdnem 300 taxist érint a tevékenység megszüntetése - ismertette a vezérigazgató. A taxisokkal és a Zóna Taxival személyszállításra szerződésben álló cégekkel már felbontották a szerződéseket. 

Hozzátette: az üzletág alapvetően a reptéri forgalomra specializálódott, ehhez kapcsolódóan hoztak létre szoftvereket, eszközöket. Az utóbbi két hónapban a főváros visszajelzését is várták arról, hogy mi lesz a repülőtéri személyszállítás sorsa, de mivel ez nem történt meg, a taxi üzletág megszüntetése mellett döntöttek.

Veres István elmondta: a Budapest Airport Zrt. és a Zóna Service között az elszámolások miatt indult polgári perek továbbra is zajlanak. Kifejtette: megelégelték, hogy sok egyéni vállalkozó - aki már nem a Zónával volt szerződésben - a repülőtéren kenyérharcot vív egymással, illetve a Főtaxival, mégis mindig a Zónát vették elő, ha bármi probléma volt. 

A Zóna Taxi tavaly decemberig volt a ferihegyi repülőtér taxiszolgáltatója. A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) október elején írta ki a taxitendert, amelyet november közepén a Főtaxi nyert meg.