Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A www.tiszavasvari.hu oldalon Fülöp Erik (Jobbik) polgármester közölte: a társaság a gyógyszerhatóanyag-gyártást, beleértve a morfint és származékait szüntette meg, de a gyógyszergyártás és csomagolás továbbra is folyik az üzemben.

A tiszavasvári önkormányzat honlapján megjelentek szerint a gyár cégvezetője, Harin Mehta és jogtanácsosa, Simon József, december 19-én levélben értesítette a helyhatóságot a hatóanyaggyártás beszüntetésének tervéről. Tájékoztatásuk szerint a tulajdonos és az igazgatóság döntött a lépésről, amelyet a világpiaci helyzettel indokoltak. Állításuk szerint az értékesítési ár olyannyira csökkent, hogy már nem fedezi az előállítás költségeit, így a termék előállítása veszteségessé vált.

Az önkormányzatot a honlapon olvasható közleménye szerint váratlanul érte a bejelentés, mivel néhány nappal korábban olyan információt kapott a gyár vezetésétől, hogy az üzem további működését semmilyen gazdasági probléma nem veszélyezteti.

Tiszavasvári polgármesterének közlése szerint az önkormányzat felvette a kapcsolatot a gyár vezetőivel, és tájékoztatást kért az üzem jövőjéről, konkrétumok várhatóan két hét múlva lesznek.

Az MTI tudósítója kedden több alkalommal kereste a gyár vezetőit, akiket nem ért el, az üzem titkárságán visszahívást ígértek, de ez délutánig nem történt meg.

A Céginfóban az Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. 2011 márciusában lezárt mérlegadatai érhetők el. A cég mérleg szerinti vesztesége ekkor 2,7 milliárd, saját tőkéje 2,3 milliárd forint volt és mintegy 360 embert foglalkoztatott.