"A CEU egy világhírű és patinás intézmény. Bécs nem csak okos, tehetséges és szorgalmas diákokat fog adni az egyetemnek, de az Otto Wagner Areal kampusszá alakításával egy ideális helyszínt is az egyetemi oktatáshoz. mindent megteszünk, hogy a végső egyeztetések mielőbb megvalósulhassanak" - üdvözölte a döntést Michael Ludwig polgármester, aki szerint ilyen nehéz időkben jó egy ilyen jövőbe mutató lépés.

Az egyetemi bizottság elnöke, Leon Botstein szerint "az Otto Wagner Areal egy fantasztikus helyszín, ami történelmileg és kulturálisan is nagy jelentőséggel bír Bécs számára. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő otthona lesz a kutatás, oktatás, kultúra és művészetek nemzetközi központjának." Michael Ignatieff egyetemi rektor hozzátette még, együttműködnek a helyi közösségekkel a munkálatok során és továbbra is biztosítani fogják, hogy a terület mindenki számára látogatható legyen.

Az új kampusz Bécs Steinhof városrészében található, magában foglal több épületet is, többek között egy kórházat, villákat és pavilonokat. A híres építész, Otto Wagner tervezte, aki többek között a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógán is dolgozott. A CEU 2019 óta van jelen Bécsben, eddig azonban csak ideiglenes kampusza volt. Steinhofban a teljes rendelkezésre álló terület egyharmadán  - ez 35 000 négyzetméter - maga a kampusz kerül kialakításra, egy másik harmadon pedig kollégium lesz. A fennmaradó részt főleg kutatási célokra szánják.