Megugrott a fürdők látogatottsága

Nőtt a magyarországi fürdők forgalma az első fél évben: átlagosan 2-4 százalékkal jegyeztek eddig több vendéget, mint 2015 egyébként is magas látogatottságot produkáló azonos időszakában - írta a Magyar Idők csütörtöki számában.
MTI-Eco, 2016. július 7. csütörtök, 08:18
Fotó: Napi.hu

A napilap cikke szerint a fürdők és az üzemeltetők arra számítanak, hogy a nyári főszezonban ennél is nagyobb növekedés lesz a látogatottságban, ami becslések szerint árbevételeik 3 százalékos emelkedését eredményezi majd.

Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a Magyar Időknek elmondta, hogy az előző év nyarának átlag feletti hőmérséklete a hazai fürdőkben rég nem látott vendégforgalmat eredményezett. A szövetség tagjai tavaly nyáron közel 20 százalékos bevétel- és 11 százalékos fürdővendégszám-növekedést mértek 2014-hez képest.

A főtitkár hangsúlyozta, hogy továbbra is népszerű a Széchenyi-pihenőkártya: a gyógy- és hagyományos fürdőkben ezzel fizetett szolgáltatások aránya összességében több mint tíz százalék.

Idén a fürdők leginkább a szinten tartó fejlesztésekre koncentrálnak - mondta a főtitkár. Emellett több létesítmény valósított meg szolgáltatásfejlesztést, például Zalakaroson és Sárváron, Budapesten pedig új fürdőegységként júliusban adják át a Paskál strand fedett fürdőrészét.

HOZZÁSZÓLÁSOK