BUX
37954

Megugrott a Pantel új tulajdonosának

A HTTC az elmúlt évben szerezte meg a Pantelt, amely mellett a Hungarotelnek is tulajdonosa. 2005-ben a cég telefonszolgáltatásból származó nettó árbevétele 110,2 millió dollár volt, ami ez előző évhez képest 83 százalékos emelkedést jelent - mondta Torben V. Holm elnök-vezérigazgató.

Diószegi József, 2006. április 4. kedd, 11:45

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a cég pro-forma nettó eredménye 7,6 millió dollár volt, a korrigált EBIDTA eredménye pedig 50,6 millió dollár, amely 62 százalékos növekedést jelent 2004-hez képest.

A növekedés mögött a HTTC az elmúlt évben szerezte meg a Pantelt. Valló Ferenc marketingigazgató bejelentette, hogy a cég Pantel név alatt nyit a lakossági piac felé, mégpedig a Hungarotel helyi koncessziós szolgáltatási területén kívüli lakossági ügyfelek számára országos szinten (a HTTC a Hungarotel szolgáltatási területén továbbra is Hungarotel márkanév alatt nyújtja lakossági szolgáltatását).

Ezzel együtt új lakossági csomagként korlátlan telefonálási díjcsomagot is piacra dobnak (a Pantel fix egyhavi előfizetési díja az akciós időn túl 1190 forint, a csúcsidőn kívüli helyi, helyközi, távolsági hívások pedig 0 forintba kerülnek). Vágány Tamás a kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes elmondta: a cég tervei szeirnt még az év végéig bevezeti az ún. IP TV szolgáltatását.