Megújították a Rail Cargo Hungaria vasútbiztonsági tanúsítványát

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) megújította a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. vasútbiztonsági tanúsítványát - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.
MTI-Eco, 2014. május 21. szerda, 17:11
Fotó: Napi.hu

Tájékoztatásuk szerint az NKH ezzel megerősítette, hogy a vasúttársaság biztonságirányítási és karbantartási rendszere továbbra is megfelel az érvényben lévő vasúti közlekedésről szóló törvény és miniszteri rendelet vasútbiztonsági követelményeinek.

A Rail Cargo Hungaria közölte: a tanúsítást átfogó vizsgálat előzte meg, amely 2013 novemberében kezdődött, és kiterjedt a teljes hálózatra, a vasútüzemi technológiai folyamatok szabályozottságára, a vontatási képesség biztonságirányítási rendszerére, valamint a karbantartásért felelős szervezet felelősségi körébe tartozó feltételekre is.

A 2013-as hatósági vizsgán első alkalommal méretette meg magát a Rail Cargo Hungaria a tavaly bevezetett ECM tanúsítvány (Entity in Charge of Maintenance, azaz Karbantartásért Felelős Szervezet) alapján működő rendszere, amely a vasúti társaságok számára 2013 júniusától vált az Európai Unión belüli közlekedtetés feltételévé - tájékoztatott a Rail Cargo Hungaria Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK