Megújul a GYSEV járműparkja

Korszerűsíti vasúti járműflottáját a nyugat-magyarországi vasúttársaság, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. - írja a Magyar Hírlap keddi számában.
MTI-Eco, 2016. november 15. kedd, 08:06
Fotó: Napi.hu

Kövesdi Szilárd, a társaság vezérigazgatója a lapnak azt mondta, az Osztrák Államvasúttól 26 használt, jó állapotú IC-kocsit vásároltak, majd ezeket korszerűsítették járművenként 15 millió forintból.

Az év végéig valamennyi légkondicionált, saját fejlesztésű utastájékoztatóval felszerelt kocsit forgalomba is helyezik. A beruházásnak köszönhetően Tata és Győr között az új kocsik is óránként 160 kilométeres sebességgel közlekedhetnek kényelmesen.

A társaság új regionális szerelvényeket is rendelt; a meglévő tíz mellé újabb tíz Flirt motorvonatot, ezeket 2018-ig helyezik forgalomba.

A Magyarországon ötszáz, Ausztriában harminc kilométer hosszú vasútvonalat üzemeltető csoport tervei szerint hét és fél milliós utasforgalmat bonyolítanak az idén.

A vezérigazgató elmondta, idén több százmillió forintos üzemi szintű eredményt várnak, a mérlegfőösszegük 150 milliárd forint, amely három év alatt a duplájára emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK