BUX
41093

Megújul az adományvonal szabályozása

Létrejöhet az 1357-es hívószámon a "Nemzeti Összefogás Vonal", s jogszabály-módosítások révén egyszerűsödhet a telefonon keresztüli adományozás rendszere, csökkenthetők az esetleges visszaélések.

Diószegi József, 2011. augusztus 23. kedd, 10:01

Változhat a telefonos adománygyűjtés szabálya, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke ugyanis két, ezzel kapcsolatos rendelettervezet bocsátott társadalmi egyeztetésre a napokban. A hatóság szerint az előző jogszabály módosítását a telefonon történő adománygyűjtés részletesebb és áttekinthetőbb szabályozásának igénye indokolja. A telefonos adománygyűjtés az elmúlt időszak sajnálatos tragédiái miatt egyre nagyobb szerephez jutott.

A szolgáltatók, az adománygyűjtők és az adományozók részéről is megfogalmazódott, hogy szükség van egy átláthatóbb és részletesebb szabályozás kidolgozására. Központi kérdéssé vált továbbá az adományok minél hatékonyabb és gyorsabb célba juttatása is.A tervezett jogszabály-módosítások révén egyszerűsödhet a telefonon keresztüli adományozás rendszere, csökkenthetők az esetleges visszaélések. Az 1357-es hívószámon létrejöhet a "Nemzeti Összefogás Vonala", ami a jövőben folyamatosan működhet és minden szolgáltató hálózatából el lehet majd érni. A központi szám gyorsabbá és átláthatóbbá teheti az adományozás rendszerét.