Ősszel megkezdődik a büki gyógy- és élményfürdő legrégebbi medencéjének felújítása és a fürdő új főbejáratának építése, a jövő év első hónapjaiban pedig hozzálátnak a fedett gyógyfürdő medenceterének teljes felújításához és korszerűsítéséhez is.

Terveik szerint a Szent Kelemen gyógymedence teljes burkolatcserét, vízgépészeti korszerűsítést, új ülőpadok készítését is tartalmazó felújítása már az ősz végére elkészülhet, az új főbejáratot pedig a jövő év elejétől vehetik majd igénybe a látogatók.

A vezérigazgató szerint a vendégek számára legszembetűnőbb változás a fedett medencetér felújítása lesz, amelynek részét képezi az új főbejárat melletti öltözőkomplexum és a hozzá tartozó vizesblokkok átépítése is, ez utóbbit várhatóan az új nyári szezon kezdete előtt adják át.

Egységes, karórás rendszerrel működő, modern női-férfi öltözőblokkok épülnek, és kialakítanak egy magas minőségű, különleges hangulatú pihenőteret is, ahonnan kifelé az új főtérre és befelé a medencetérre is rá lehet majd látni.

A fejlesztésre szánt összeg 15 százalékban önerőből, 85 százalékban pedig hitelből finanszírozza a társaság. A fejlesztésektől a jelenlegi 890-900 ezres látogatószám további emelkedését várják, 2020-ig szeretnék elérni, sőt meghaladni az évi egymilliót.

Vendégeik 66 százaléka belföldi, a 15 százaléka Ausztriából, további 15 százaléka pedig Csehországból érkezik, a célzott marketingmunkának köszönhetően egyre több szlovák és a lengyel vendég is.

Boros László Attila elmondta: a Büki Gyógy- és Élménycentrum jelenleg az ország második legnagyobb vidéki gyógyfürdője a hajdúszoboszlói után, 34 medencével 5927 négyzetméter összes vízfelülettel, 2315 négyzetméter fedett résszel.

A Büki Gyógyfürdő Zrt. 2016-ban 1 milliárd 901 millió forint árbevétel mellett 165 millió forint nyereséget könyvelhetett el. Idén 1 milliárd 908 millió forint árbevétel és 246 millió forint adózás előtti eredmény elérése szerepel az üzleti tervben.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay