Megújult a Népszava

A Népszava 144. évfolyamának 95. számával új fejezet indult a lap történetében, ugyanis teljesen átalakultak.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 25. kedd, 09:51
Fotó: Napi.hu

"A megújulás célja az, hogy újra érdemes legyen nyomtatott lapot olvasni" foglalta össze röviden - a tulajdonosi testület nevében nyilatkozó - Simon Dénes, a Horizon AG vezérigazgatója. A vezérigazgató elmondta, hogy a változás egy részén ezzel túl vannak, azonban a fejlődési folyamat nem áll meg.

A változás első lépése volt, hogy a szerkesztőséghez csatlakozott tizenhét, a korábban bezárt Népszabadságból utcára került újságíró. Simon Dénes szerint rendkívül nyitott, befogadó szellemiségű szerkesztőség állt össze, akik több irányból tudják megközelíteni a történéseket, és a megújulás zálogának nevezte, hogy a "legöregebb" hazai nyomtatott médium - az átlagéletkort tekintve - egy fiatalabb újságírói gárdával éledt újjá. (Dunaújváros szerződést bont a Lokállal.)

A Népszavának mostantól minden oldala színesben jelenik meg, rövidebb, informatívabb anyagokkal, lényegesen több illusztrációval, képekkel és infografikákkal. Simon Dénes megjegyezte: "bár a lap jelenleg is vezető az országos politikai napilapok piacán, a megújulástól azt várjuk, hogy a jelenlegi, 19-24.000 közötti példányszám jelentősen, akár átlagosan 30 ezerre növekszik az elkövetkező időben."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2017.04.25 11:52

"a jelenlegi, 19-24.000 közötti példányszám jelentősen, akár átlagosan 30 ezerre növekszik az elkövetkező időben."

Muhahaha, még ha nem is egy fos komcsi pártlap lenne, akkor is nonszensz lenne elvárni jelentős eladott nyomtatott példányszám növelést a 21. században... A nyomtatott újság halott, csak az agyhalott része még nem tud róla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html