Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az aláírt szerződés a Figyelő hetilap valamint a hozzá kapcsolódó eszközök és vagyoni értékű jogok átruházásáról szól. A Word Communications 2011 májusától veszi át a Figyelőt; a hetilap hirdetési felületeit 2012. év végéig változatlanul a Sanoma Media Budapest értékesíti.

Vajdics Enikő, a Word Communications ügyvezető igazgatója a Figyelő megvételével kapcsolatban kiemelte, céljuk egy független, megbízható gazdasági hetilap kiadása és fejlesztése. Ebben támaszkodni kívánnak a Figyelő több évtizedes hagyományaira, jól képzett szerkesztőségi gárdájára.

A Sanoma Media Budapest Zrt. 2010 októberében jelentette be, hogy értékesíti a Figyelő hetilap, az Üzlet és Siker, a TOP 200, a Figyelő Trend sorozat, valamint a Figyelő Konferenciák jogait, meghívásos tender formájában. A pályázatok elbírálásánál alapvető szempont volt a hetilap és a fent említett tevékenységek folyamatos működtetése, a szerkesztőség független működésének biztosítása, valamint a lap mértékadó arculatának megtartása és további megerősítése.

A Word Communications magyar tulajdonban levő médiavállalkozás, 2002-ben alakult. Elsősorban az IPM (Interpress Magazin) kiadójaként ismert. Emellett gondozásában jelenik meg a Családi Lap és a Digitális Fotó című magazin. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

Nem dicsekedhetnek a mérlegadatokkal

A 2002-ben bejegyzett, nyolcmillió forint jegyzett tőkéjű Word Communications Kiadói, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Hologram V. M. Gyártó és Kereskedelmi Kft. többségi, valamint az ügyvezető Vajdics Enikő tulajdonában van - derül ki a cégbírósági adatokból. Fő tevékenysége a folyóirat és időszaki kiadvány kiadása.

A hologram készítéssel és forgalmazással foglalkozó Hologram V.M. Kft. Varga Miklós érdekeltségébe tartozik.

A Word Communications idén március óta több mint 50 százalékos befolyással rendelkezik az utazásszervezéssel foglalkozó IPM Travel Kft.-ben.

A kiadócég 2010-es tevékenységéről nincs online elérhető cégadat az igazságügyi tárca elektronikus beszámoló portálján, de az Opten Kft. cégtárának adataiból kiderül, hogy a 2008-as 207 milliós értékesítési árbevétele 2009-re 168 millió forintra csökkent, üzemi eredménye 932 ezer forintról 11 milliós veszteségbe fordult. A mérleg szerinti eredménye is mínuszt mutatott 2008-ban és 2009-ben is: 3,4 milliót, illetve 14,7 milliót. Kötelezettségállománya 2009-ben meghaladta a 83 millió forintot. A Hologram V.M. 2009-es mérlege sem volt fényesebb: a cég 180 milliós nettó értékesítési bevétel mellett 77 milliós mérleg szerinti veszteséget könyvelt el, tartozása ekkor 218 millió forintra rúgott.

Az Opten céginformációs adatbázisában negatív információt regisztrált a Word Communications-szel kapcsolatban.