A Gutmann családi vállalattulajdonosok napján kilenc ország vezető családi vállalatának több mint 100 tulajdonosa és két, a családi vállalatok kutatása területén világszerte elismert üzleti főiskola képviselői találkoztak a Bank Gutmann bécsi központjában. Az összejövetel témaköreinek felvezető-vitaindító előadásait prominens többgenerációs osztrák és holland családi vállalatok tulajdonosai, valamint a világ legrangosabb üzleti főiskolái között jegyzett Harvard Business School (Cambridge, USA) és IESE Business School (Barcelona) vezető oktatói tartották.

A Bank Gutmann által Kelet-Közép-Európa legkiválóbb családi vállalatai számára létrehozott díj 2015-ös nyertesei:.

  • Magyarország legkiválóbb családi vállalata a Jüllich Glass-csoport (képünkön Jüllich Ádám) .
  • Az Oázis Kertészeti Kft. két régiós kategóriában is első helyet szerzett: a Kelet-Közép-Európa legjobb utódlási gyakorlattal rendelkező családi vállalata és a Kelet-Közép-Európa példaértékű vállalatirányítási modellel rendelkező családi vállalata.
  • A Kelet-Közép-Európa legkiválóbb családi vállalata fődíjat a bolgár WM Finance Group nyerte el.

A díj révén Kelet-Közép-Európában elsőként sikerült megtalálni a régió legjobb családi vállalatait, és bemutatni jelentőségüket.

Az objektivitás, a szigorú függetlenség és a lehető legmagasabb tudományos színvonal biztosítása érdekében az elemzési és rangsorolási eljárást az IESE Business School végezte. Az IESE kutatásának eredményeként elkészült a legjobb jelöltek országonkénti listája, amelyről kiemelkedő családi vállalatok tulajdonosaiból és elméleti szakemberekből álló nemzeti bizottságok választották ki az adott országbeli nyertest.

A kelet-közép-európai összesített díj nyertesét az országos nyertesek közül választotta ki egy regionális bizottság John A. Davis professzor, a Harvard Business School "Vállalattulajdonos családok" programjának vezetője elnökletével. A bizottság további tagjai: Jesus Casado, a European Family Businesses (EFB) vezérigazgatója, Heinz Senger-Weiss, egy 15. generációs családi vállalat tagja, Kürti Tamás, az FBN NxG International Committee elnöke, valamint Katerina Janku, elismert cseh családi vállalattulajdonos. A díjazás menetéért egy irányító bizottság felelt, amelynek tagjai Gordian F. Gudenus és Heinrich von Liechtenstein, az IESE Business School tanára voltak.

Az 1922-ben alapított, családi tulajdonban álló, és a felelősségvállalás iránt elkötelezett vállalkozók által vezetett Bank Gutmann kifejezetten családi vállalatok számára nyújt tanácsadást és támogatást egyedülálló szolgáltatása, a Family Business Owners Service segítségével. Több mint 18 milliárd eurós kezelt vagyonnal a bank piacvezetőnek számít Ausztriában és Magyarországon, és sikeres terjeszkedése eredményeként jelen van számos egyéb kelet-közép-európai országban is.