A közép-európai régiót összefogó CESA versenyen a startup ökoszisztéma legmeghatározóbb szereplőit díjazzák. A Design Terminál, mint a legjobb hazai inkubátornak járó díj nyertese 10 ország képviselőjével versenyzik tovább a ljubljanai nemzetközi döntőn.

A Design Terminál vállalkozásfejlesztő szolgáltatásait 2014 óta összesen 799 innovatív vállalkozás vette igénybe. A mentorprogramban eddig 25, üzleti konzultációs programján 134, az általa szervezett szakkiállításokon és vásárokon 590 vállalkozás vett részt, de több mint 50 magyar startup külföldi szakkiállításokon és vásárokon is bemutatkozhatott.

Az ügynökség 2017-től várhatóan tovább bővíti szolgáltatásait, melynek részleteit a következő hetekben jelentik majd be.

A Design Terminál korábban állami intézmény volt, 2016 szeptembere óta független nonprofit szervezet. Célja a kulturális és üzleti tehetséggondozás, vállalkozói ökoszisztéma fejlesztése, új közösségi terek létrehozása és nemzetközi jó gyakorlatok hazai szervesítése - hogy a magas hozzáadott értéket előállító fiatal, tehetséges magyar vállalkozók sikerrel érjék el a globális piacot. A Design Terminál ehhez mentorálást, nemzetközi bemutatkozást és befektetői kapcsolatokat biztosít partnereinek.