Megvan a paksi atomerőmű új vezére

A mai rendkívüli közgyűlésen döntés született: Hamvas István jelenlegi műszaki vezérigazgató-helyettes váltja Süli Jánost az atomerőmű vezérigazgatói posztján.
Leszák Tamás, 2010. szeptember 13. hétfő, 12:53
Fotó:

Hamvas István váltja Süli Jánost a Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. vezérigazgatói posztján - közölte a társaság. A főtulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. kezdeményezésére megtartott rendkívüli közgyűlésen az új vezérigazgató mellett új igazgatóságot és felügyelőbizottságot is választottak. Hamvas több mint három évtizede dolgozik az erőműben, mostani kinevezesééig műszaki vezérigazgató-helyettesként. Az 58 éves, fizikus végzettségű szakember idén megkapta a Köztársasági Arany Érdemkeresztet, és Wahrmann Mór éremmel is kitüntették, amely az MTA Vezetői Kollégiuma által adományozott díj. Szakmai munkáját korábban Szilárd Leó díjjal is jutalmazták. Karrierjét fizikusként kezdte a paksi atomerőműben.

Sülit a főtulajdonos MVM kezdeményezésére tavaly márciusban nevezte ki az atomerőmű vezérigazgatójává a PA közgyűlése. A távozó vezérigazgató 1980 óta dolgozik az atomerőműben, amelynek élére másfél évvel ezelőtt nevezték ki. Elődje Kovács József volt, aki Kocsis Istvánt követte a vezérigazgatói székben, 2005-ben. Az MVM élén július 30-án, szintén rendkívüli közgyűlésen történtek személycserék, Hamvast ekkor választották az igazgatóság tagjává.

A PA igazgatóságának tagja lett szeptember 14-től Baji Csaba Sándor, Hamvas István László, Vámos Gábor, Nagy Sándor, Kollár Károly Attila és dr. Murányi Ernő. A közgyűlés a társaság felügyelőbizottságába választotta dr. Bánfi Lászlót, dr. Kevés Tibort, Hajdú Jánost és Kovács Pált. A főtulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és az MVM vezetése - közleményük szerint - az új vezérigazgatótól és az új igazgatóságtól elsősorban az atomerőművi blokkok biztonságos üzemeltetését és az átlátható gazdálkodást várja el.

HOZZÁSZÓLÁSOK